27. oktobra 2018.

Nagrada za najbolju predstavu jubilarnog, desetog izdanja Međunarodnog festivala  “ ZAPLET 10 “ u organizaciji  Gradskog pozorišta  “ Jazavac “, pripala je komadu  “ Režim ljubavi “ po tekstu Tanje Šljivar, a u režiji Bojana Đorđeva i izvođenju ansambla Pozorišta  Atelje 212.

Ovu dluku većinom glasova doneo je stručni žiri koji su činili : Dijana Grbić, glumica, Sandra Ljubojević, glumica i Milan Rakulj, pesnik i novinar “ Nezavisnih novina “.

“ Režim ljubavi “ vrlo savremenim i glumački zahtevnim jezikom vrlo hrabro, provokativno i beskompromisno otvorio je pitanja raznih vrsta ljubavi u savrmenom društvenom kontekstu. Nagomilavanje reči u izrazu, često stručna ili onlajn terminologija , glumcima su predstavljali adut na sceni, deo je saopštenja žirija, u kojem se dodaje da su moć monologa kao osnove dramskog teksta, precizni rediteljski potezi koji su glumce uvodili u dijalog i razigranost učinili od ansambla porodicu na sceni.

Ironično, ta  “ porodica “, kaže dalje žiri, progovorila je kako o monogamiji i braku, tako i o celibatu, preljubi i seksualno – ljubavnim odnosima koji iz intime četiri zida ovom predstavom na velika vrata izlaze na scenu teatra kakvog nemamo priliku da vidimo svaki dan.

© 2009-2015 Pozorište Atelje 212
Ustanova kulture, Svetogorska 21, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Produkcija i podrška
ComIT