10. maja 2019.

 

Dobitnica nagrade „Žanka Stokić“ za 2019. godinu je glumica Gorica Popović – jednoglasno je odlučio žiri ovog prestižnog priznanja, koje već sedamnaest godina dodeljuje Narodno pozorište, Kompanija „Večernje novosti“ i Grad Požarevac, saopštili su organizatori.

Da podsetimo, nagrada „Žanka Stokić“ ustanovljena je 2003.godine na inicijativu Mire Stupice (koja je bila i doživotni predsednik žirija), a uručuje se „ličnosti koja je bogatstvom svog glumačkog izraza obeležila pozorišni, filmski i televizijski život Srbije“.

U izboru dobitnika odlučuje „celokupno glumačko ostvarenje aktivnog glumca u punoj stvaralačkoj zrelosti“.

Ove godine u konkurenciji je bilo devet kandidatkinja, a o dobitnici je odlučio žiri kojim je predsedavala Radmila Živković i članovi – Ivana Vujić, v.d. upravnik Narodnog pozorišta, prošlogodišnja dobitnica Nataša Ninković, glavni i odgovorni urednik Kompanije „Novosti“ Milorad Vučelić, kao i pisac Goran Petrović.

Svečana dodela priznanja je 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Nagrada se sastoji od plakete koju daruje nacionalni teatar, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića, statuete Žanke Stokić koja je dar Grada Požarevca i rad akademskog vajara Dragiše Miloševića i novčanog iznosa koji poklanjaju „Večernje novosti“.

ČESTITAMO !!!

© 2009-2015 Pozorište Atelje 212
Ustanova kulture, Svetogorska 21, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Produkcija i podrška
ComIT