Plakat

ТИТЛОВАНО

 

ГОСТОВАЊЕ МГЛ, ЉУБЉАНА

Тена Штивичић

3 ЗИМЕ

Редитељка Барбара Хинг Самобор

Играју: Јана Зупанчич, Себастиан Каваца, Тјаша Железник, Тина Поточник Врховник, Ива Крајнц Багола, Јернеј Гашперин, Урош Смолеј, Јете Остан Вејруп, Домен Валич, Грегор Груден, Ева Јасеновец и Мојца Функл.

3 зиме су рафинирана и дирљива сага о породици Кос, обележеној преломним историјским догађајима. Жене, са сваком генерацијом све независније и образованије, покретачка су снага породице. Са великим пожртвовањем, храброшћу и несаломивом вољом суочавају се са тешким искушењима која им се нађу на путу. Комад је свеж, до танчина промишљен, у сваком тренутку пулсира животом. Ситни наговештаји  делимично откривене мистерије у појединим сценама појачавају напетост, све док се, у последњој, не слију у фантастичну целину у којој сваки комадић чврсто стоји на свом месту.

За драму 3 зиме, ауторка Тена Штивичић, добила је  у Њујорку 2015. године престижну награду Сузан Смит Блекбурн (The Susan Smith Blackburn Prize), која се додељује најбољим драматичаркама из целог света које пишу на енглеском језику.

Јана Зупанчич је за улогу Маше Кос награђена Дневниковом наградом 2016. године и наградом за најбољу глумицу Гавелиних вечери 2016.


© 2009-2015 Позориште Атеље 212
Установа културе од националног значаја, Светогорска 21, 11000 Београд, Србија
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Продукција и подршка
New City Company