Plakat

TITLOVANO

 

GOSTOVANJE MGL, LJUBLJANA

Tena Štivičić

3 ZIME

Rediteljka Barbara Hing Samobor

Igraju: Jana Zupančič, Sebastian Kavaca, Tjaša Železnik, Tina Potočnik Vrhovnik, Iva Krajnc Bagola, Jernej Gašperin, Uroš Smolej, Jete Ostan Vejrup, Domen Valič, Gregor Gruden, Eva Jasenovec i Mojca Funkl.

3 zime su rafinirana i dirljiva saga o porodici Kos, obeleženoj prelomnim istorijskim događajima. Žene, sa svakom generacijom sve nezavisnije i obrazovanije, pokretačka su snaga porodice. Sa velikim požrtvovanjem, hrabrošću i nesalomivom voljom suočavaju se sa teškim iskušenjima koja im se nađu na putu. Komad je svež, do tančina promišljen, u svakom trenutku pulsira životom. Sitni nagoveštaji  delimično otkrivene misterije u pojedinim scenama pojačavaju napetost, sve dok se, u poslednjoj, ne sliju u fantastičnu celinu u kojoj svaki komadić čvrsto stoji na svom mestu.

Za dramu 3 zime, autorka Tena Štivičić, dobila je  u Njujorku 2015. godine prestižnu nagradu Suzan Smit Blekburn (The Susan Smith Blackburn Prize), koja se dodeljuje najboljim dramatičarkama iz celog sveta koje pišu na engleskom jeziku.

Jana Zupančič je za ulogu Maše Kos nagrađena Dnevnikovom nagradom 2016. godine i nagradom za najbolju glumicu Gavelinih večeri 2016.


© 2009-2015 Pozorište Atelje 212
Ustanova kulture od nacionalnog značaja, Svetogorska 21, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Produkcija i podrška
New City Company