Plakat

 

 

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО и Позориште Атеље 212   најављују     

Традиционални донаторски концерт Ансамбла КОЛО, који ове године посвећују Школи за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански“ из Београда, највећој и најстаријој установи овог типа у Србији и региону, која ће током новембра прославити 120 година постојања и рада.

Целовечерњим концертом у среду, 29. новембра у 20 сати у Позоришту Атеље 212 Ансамбл КОЛО наставља са акцијама на пољу друштвене одговорности. Донаторски концерт у Позоришту Атеље 212 представља наставак указивања позорности на проблеме маргинализованих група.

Целокупан приход од продаје улазница биће дониран наменски за прикупљање средстава за постављање и уређење сензорног врта у Школи за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански“ из Београда. Школа за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански“ се налази у Београду, у Улици Светозара Марковића 85, на општини Савски венац.

„Основна делатност школе је васпитање и образовање глувих и наглувих, деце и омладине са другим сметњама у развоју и/или са удруженим сметњама. Школу похађају ученици из Београда и целе Србије, који су смештени у Дому-интернату за децу и омладину са оштећењем слуха, на последњем спрату зграде школе. Делатност школе обухвата: програм ране интервенције, програм рехабилитације деце са кохлеарним имплантом, предшколско васпитање, основно и средњешколско образовање и васпитање, као и специјалистичко образовање и образовање одраслих. Схватајући значај овог наменског врта за целокупни развој деце и ученика и његов рехабилитациони, терапеутски и едукациони карактер за децу са сензомоторним и другим потешкоћама у развоју, покренули смо акцију уз несебичну помоћ Позоришта Атеље 212 које нам је уступило све своје капацитете да концерт буде реализован на највишем нивоу“, каже Владимир Декић, директор Ансамбла КОЛО.

Улазнице по цени од 300 динара могу да се набаве на билетарници Позоришта Атеље 212.

 

 

 

 

© 2009-2015 Позориште Атеље 212
Установа културе од националног значаја, Светогорска 21, 11000 Београд, Србија
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Продукција и подршка
New City Company