Plakat

 

Кроз 10 ставова њене свите за гитару инспирисане Малим Принцом, Маја Ле Ру Обрадовић у сарадњи са глумицом Тамаром Драгичевић, интерпретира хумор и нежност који кроз њену музику карактеришу омиљену причу за сва времена и све генерације.
Маја ЛеРу Обрадовић , композиторка, српска и швајцарска гитаристкиња , носилац Ордена витеза уметности и књижевности (Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres) француског Министарства културе.На међународном музичком фестивалу у Ставангеру, Норвешка, 2011. извела је своју оригиналну композицију за гитару “Кратка свита за принца“ (“Short Suite for a Prince“), инспирисану романом Антоана де Сент-Егзиперија, “Мали принц“. На сцени ју је пратила норвешка глумица Minken Foshein.
Представа је потом изведена у Женеви, а прошле године у САД, Њујорку и Санта Барбари. Сценографију је такође потписала Маја , тако да је са временом представа пресла из музичког облика у позоришни доживљај.
Тамара Драгичевић филмска, телевизијска и позоришна глумица. Личности нам дочарава сјајном имитацијом, лакоћом прелази из лика у лик хумором, сензибилношћу и карактером.
„Кратка свита за принца“ је продуцирана за позориште, базирајући се на наизглед једноставној форми: наратор и гитара на сцени. Али то је вишеслојна комбинација која обухвата испреплетану ломљивост и јачину најнезаборавнијих момената Егзиперијеве књиге.
Представа „Мали принц“ премијерно је изведена у оквиру Бунт фестивала 2014. у Атељеу 212.

© 2009-2015 Позориште Атеље 212
Установа културе од националног значаја, Светогорска 21, 11000 Београд, Србија
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Продукција и подршка
New City Company