Plakat

 

Kroz 10 stavova njene svite za gitaru inspirisane Malim Princom, Maja Le Ru Obradović u saradnji sa glumicom Tamarom Dragičević, interpretira humor i nežnost koji kroz njenu muziku karakterišu omiljenu priču za sva vremena i sve generacije.
Maja LeRu Obradović , kompozitorka, srpska i švajcarska gitaristkinja , nosilac Ordena viteza umetnosti i književnosti (Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres) francuskog Ministarstva kulture.Na međunarodnom muzičkom festivalu u Stavangeru, Norveška, 2011. izvela je svoju originalnu kompoziciju za gitaru “Kratka svita za princa“ (“Short Suite for a Prince“), inspirisanu romanom Antoana de Sent-Egziperija, “Mali princ“. Na sceni ju je pratila norveška glumica Minken Foshein.
Predstava je potom izvedena u Ženevi, a prošle godine u SAD, Njujorku i Santa Barbari. Scenografiju je takođe potpisala Maja , tako da je sa vremenom predstava presla iz muzičkog oblika u pozorišni doživljaj.
Tamara Dragičević filmska, televizijska i pozorišna glumica. Ličnosti nam dočarava sjajnom imitacijom, lakoćom prelazi iz lika u lik humorom, senzibilnošću i karakterom.
„Kratka svita za princa“ je producirana za pozorište, bazirajući se na naizgled jednostavnoj formi: narator i gitara na sceni. Ali to je višeslojna kombinacija koja obuhvata isprepletanu lomljivost i jačinu najnezaboravnijih momenata Egziperijeve knjige.
Predstava „Mali princ“ premijerno je izvedena u okviru Bunt festivala 2014. u Ateljeu 212.

© 2009-2015 Pozorište Atelje 212
Ustanova kulture od nacionalnog značaja, Svetogorska 21, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Produkcija i podrška
New City Company