21. avgusta 2019.

 

Pozorište Atelje 212 sa svoje dve predstave ”Petrijin venac” i ”Režim ljubavi” gostuje na 33.Festivalu ”Grad teatar Budva”.

”Petrijin venac” po tekstu Dragoslava Mihailovića u adaptaciji Mile Mašović Nikolić u režiji Bobana Skerlića, 27.avgusta sa početkom u 21.oo između crkava u Starom gradu.

PODELA

PETRIJA mlada – MARTA BJELICA
PETRIJA gradska – JOVANA GAVRILOVIĆ
PETRIJA udovica – MILICA MIHAJLOVIĆ
DOBRIVOJE – IVAN MARKOVIĆ
LJUBIŠA –TIHOMIR STANIĆ
MISA – IGOR ĐORĐEVIĆ
VLAJINA ANA / MILANA / SESTRA – JELENA RAKOČEVIĆ
BELA / DOKTORKA / BOLNIČARKA – ISIDORA MINIĆ
FOTOGRAF / SREJA / KAMENČE – BRANISLAV ZEREMSKI
INŽINJER / DOKTOR / KURJAK – VLADISLAV MIHAILOVIĆ

„Ljudi su se i nekada i sada delili na dobre i zle, bele i crne, golubove i jastrebove, proklete i blagoslovene, a ja bih radije podelio ljude na one koji su imali Petriju i one koji je nisu imali. Ali Mihailović je pisao svoj roman i za jedne i za druge. Jer niko nema dovoljno Petrije u sebi, i onom ko je imao pored sebe i za dugo Petriju, treba podsećanja, jer je zaboravlja i jer se zaboravlja, a i onom ko je nije imao ne može Petrija da ne probudi veliku čežnju za njom“, pisao je svojevremeno Vladeta Jerotić o Petriji.

 

”Režim ljubavi” po tekstu Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, 30.avgusta sa početkom u 21.oo između crkava u Starom gradu.

PODELA

HANA – SOFIJA JURIČAN
MIŠA – MILOŠ TIMOTIJEVIĆ
BRANKA – ALEKSANDRA JANKOVIĆ
BOBA – DEJAN DEDIĆ / ŽELJKO MAKSIMOVIĆ
ONA – JELENA ILIĆ
Režim ljubavi je komedija kojom autorka teksta istražuje, analizira, komentariše i kritikuje različite aranžmane ljubavnog sparivanja u savremenom kulutrnom kontekstu instant komunikacija na društvenim mrežama, onlajn dejting sajtovima i aplikacijama, te problema uspostavljanja komunikacije među partnerima, onima koji participiraju u određenom ljubavnom aranžmanu: monogamna veza, serijska monogamija, veza sa preljubama, trijade, celibat, brakovi… do suočavanja sa fenomenom poliamorije (arnžmana koji podrazumeva ljubavni – seksualni i emocionalni – odnos u kome učestvuje više subjekata u najrazličitijim vrstama sparivanja).
Više o predstavama  i festivalu klikom na link : https://gradteatar.me/teatar/
© 2009-2015 Pozorište Atelje 212
Ustanova kulture, Svetogorska 21, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Produkcija i podrška
ComIT