24. jula 2020.

 

Premijera predstave „ Lounli plenet – turistička tura kroz dis(u)topiju “  biće izvedena večeras 24. jula sa početkom u 21:00 uz poštovanje svih propisanih mera.

Delićemo maske na ulazu, svi će morati da drže distancu. Zajedno sa publikom će nas biti desetoro i od sat vremena koliko traje predstava, pola sata se odigrava napolju.

Koncept i tekst:
Maja Pelević, Dimitrije Kokanov, Olga Dimitrijević, Tanja Šljivar, Igor Koruga

Lounli plenet je predstava imerzivnog karaktera, koja se izvodi u otvorenim i zatvorenim prostorima, oko i u zgradi pozorišta, namerno izbegavajući klasičan scenski prostor, odnosno samu scenu. Kroz kolažnu strukturu pet autorskih i izvođačkih glasova, koji se međusobno prepliću i prožimaju, umetnici vode propisno distanciranu publiku na turističku turu kroz obe strane novčića utopije i distopije naše (pozorišne) svakodnevice.

Kroz pet autorskih glasova pokušaćemo da provedemo publiku kroz pejzaže i puteve tih transformisanih budućnosti koje nas očekuju. Lounli plenet predstavlja slalom kroz moguće utopije i distopije naših gradova i naših intimnosti i fokusira se na nekoliko pitanja: Kako koristimo javni prostor da preobratimo naša individualna pitanja i potrebe u društvena? Kako promišljamo o svetu pre i posle pretnje koja je došla da ostane, u različitim, još opasnijim oblicima? Kako sprovodimo najelementarnije interakcije sa drugim ljudima, predmetima, bićima dok smo u poziciji apsolutne neizvesnosti o tome kakav sve nas život čeka sutra? Ova predstava reflektuje na svet prve polovine 2020. godine, dok istovremeno pokušava da promišlja forme teatra koje se mogu odvijati i uprkos virusu, a posledično tome, i potencijalne forme zajedništva u javnom prostoru budućnosti.

 

© 2009-2015 Pozorište Atelje 212
Ustanova kulture, Svetogorska 21, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Produkcija i podrška
ComIT