10. septembra 2020.

 

Premijera predstave „ Dabogda te majka rodila “  biće izvedena 11. septembra sa početkom u 20:00 na Velikoj sceni „ Mira Trailović “ uz poštovanje svih propisanih mera.

 

VEDRANA RUDAN

DABOGDA TE MAJKA RODILA

 

Dramatizacija i režija: Tatjana Mandić Rigonat
Dramaturg: Dimitrije Kokanov

Lektorka: Ljiljana Mrkić Popović

Scenografkinja: Vesna Popović

Kostimograf: Stefan Savković
Kompozitorka:  Irena Popović
Asistent kompozitorke: Nikola Dragović

Scenski pokret: Igor Koruga

Video projekcije: Jelena Tvrdišić / Vesna Popović
Organizatori: Jelena Fatić / Lazar Nenadić

Inspicijentkinja: Jovana Popović

Suflerka: Anka Milić

 

Igraju :

MAJKA – SVETLANA BOJKOVIĆ
ĆERKA – MARTA BEREŠ
ANĐEO (MALA) – JOVANA STOJILJKOVIĆ
DEPRESIJA –DARA DŽOKIĆ
GLAUKOM- BRANKA ŠELIĆ
GLAVNA- ISIDORA MINIĆ
ROĐENA- DRAGANA ĐUKIĆ
ŽELJA- SOFIJA JURIČAN
GOSPOĐA- LJILJANA STJEPANOVIĆ
OTAC- FEĐA STOJANOVIĆ

HOR STARICA FELIĆITA – JELENA SLEPČEVIĆ ,OLGA BRAJIĆ, MIRIJANA CVETKOVIĆ, ZLATA NIKLES, JELICA DEDOVIĆ,  LJILJANA ADAMOVIĆ, DUBRAVKA BANOVIĆ, MIRJANA VRANKOVIĆ, SRBIJANKA STEFANOVIĆ

 

Dramatizacija ovog romana, na scenu donosi priču o odnosu žene u zrelim godinama i njene majke koju je smestila u starački dom. Odnos majke i ćerke je slojevito protkan najrazličitijim emocijama, pitanjima i osećanjima krivice i kajanja, a opet željom da se oslobodi tereta, ćerka se sve vreme pita šta je taj odnos i gde su granice ljubavi i tolernacije. U fokus se postavlja pitanje žene kao žrtve porodičnog nasilja, seksualnog nasilja, a potom njene potrebe da se traumatskog mesta oslobodi ili se u njemu zadrži što duže. Dabogda te majka rodila u dramatizaciji Mandić Rigonat predstavlja pačvork ženskih ispovesti, dilema i vapaja da se oslobode svog stalnog i nepromenjivog društvenog okvira.

  1. u režiji Tatjane Mandić Rigonat postavljena je dramatizacija romana“ Uho, grlo, nož“ Vedrane Rudan na sceni Petar Kralj Ateljea 212.

Tatjana Mandić Rigonat je režirala u Pozorištu Atelje 212 predstave: “ Gospođica Julija“ A. Strindberg, “ Ljubavi Džordža Vašingtona “ M.Gavran, „Sabrane priče“ D. Margulis, „Svici“ T. Štivičić i „Hitler i Hitler“ K. Kostjenko.

 

© 2009-2015 Pozorište Atelje 212
Ustanova kulture, Svetogorska 21, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Produkcija i podrška
ComIT