29. juna 2021.

Zašto je pravda slepa? Da li je uvek nepristrasna? Ima li često sužene vidike?

Advokati, koji su istovremeno prijatelji, zauzimaju suprostavljene strane u slučaju silovanja. Glavni svedok je žena-žrtva, čiji je život naizgled veoma daleko od njihovih.

Međutim, turbulentna dinamika i turobnost njenog života neprimetno se preliva u odnose između rivala na poslu i prijatelja, njihove sudbine se zapliću i menjaju pod paljbom kompetitivnih verzije istine.

Pristanak, moćna, bolna ali i zabavna drama Nine Rejn, proverava dokaze sa svake strane i dovodi grčku boginju Nemezis u savremeni kapitalististički svet, da nepogrešivo usmeri svoju pravednu srdžbu i podeli svima ono što im pripada.

Napisan britkim jezikom, pametan i višeslojan komad Nine Rejn bavi se aktuelnim temama, posebno bliskim interpersonalnim odnosima koji se turbulentno prepliću i u profesionalnim i ličnim životima mladih ljudi koji su glavni akteri.

Pristanak je premijerno izveden u londonskom Nacionalnom teatru 2017, da bi naredne sezone bio prebačen u Pozorište Harold Pinter na Vest Endu.

Nina Rejn je napisala i komade: Zemlja tigra, Plemena, Zec i Priče.

„Moderna klasika se ne pojavljuje tako često. Pristanak je, bez sumnje, upravo to.“ (Verajeti)

„Najžešća nova drama godine.“ (Njujork Tajms)

„Napeta, zabavna, tragikomedija našeg vremena“ (Dejli Telegraf)

U predstavi igraju: Bojan Žirović, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Branislav Trifunović, Jovana Gavrilović, Jelena Stupljanin, Sofija Juričan.

Reditelj je Nebojša Bradić, prevod sa engleskog Ivana Dimić, kostimografkinja Marina Medenica, scenografkinja Marija Jevtić, kompozitor Zoran Erić.

Premijera je planirana za kraj oktobra 2021. na Sceni „ Mira Trailović “

 

 

© 2009-2015 Pozorište Atelje 212
Ustanova kulture, Svetogorska 21, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Produkcija i podrška
ComIT