Plakat

Трејси Летс

АВГУСТ У ОКРУГУ ОСЕЈЏ

Превод: Милица Михајловић

Редитељ: ЉИЉАНА ТОДОРОВИЋ
Сценограф: Магдалена Влајић
Костимограф: Снежана Пешић Рајић
Драматург: Ивана Димић
Избор музике: Љиљана Тодоровић
Лектор: Др Љиљана Мркић Поповић
Асистент режије: Данка Секуловић
Аутор видеа: Огњен Главонић
Организатор: Невена Вучковић

ИГРАЈУ:

Вајолет Вестон: ДАРА ЏОКИЋ
Барбара Фордам: АНИТА МАНЧИЋ
Бил Фордам: БРАНИМИР БРСТИНА
Џин Фордам: ЈЕЛЕНА ПЕТРОВИЋ
Ајви Вестон: ЈЕЛЕНА ЂОКИЋ
Карен Вестон: МИЛИЦА МИХАЈЛОВИЋ
Мети Феј Ејкен: БРАНКА ШЕЛИЋ
Чарли Ејкен: МЛАДЕН АНДРЕЈЕВИЋ
Мали Чарлс Ејкен: ДЕЈАН ДЕДИЋ/ПЕТАР БЕНЧИНА
Џона Моневата: ИСИДОРА МИНИЋ
Стив Хајдебрехт: ГОРДАН КИЧИЋ / БОЈАН ЖИРОВИЋ
Шериф Дион Гилбо: НЕНАД ЋИРИЋ
Беверли Вестон: ДРАГАН НИКОЛИЋ – специјална појава

Инспицијент: Емилија Рафајловић
Суфлер: Марина Вујевић

Премијера: 2. март 2014.

Три сестре Вестон, Барбара, Карен и Ајви, враћају се кући да би подржале и помогле мајци Вајолет у тешким тренуцима. Ситуација ће се променити с лошег на горе кад се испостави да се њихов отац удавио. Шира породица долази на сахрану, али врућина у ваздуху и висока температура (42 степена!) додатно ће се запалити изношењем тајни и лажи на видело испод крова породичне куће. “Мени ништа не промиче. Све ја видим!”, викне Вајолет у једном тренутку. “Врело ништавило“ изгара у клаустрофобичној Вајолетиној кући, где се трајно населила “духовна потиштеност“, онако као што се у сваку пору гњилог породичног стабла Вестонових завукла трулеж. Ликови с “трагичним изразима лица“ могу побећи из те куће, али не и од себе самих.

ОВОГОДИШЊИ КАНДИДАТ ЗА ОСКАРА НА СЦЕНИ АТЕЉЕА 212!

Сигурно једна од најузбудљивијих нових америчких драма, у којој се смењују жестоки смех и туга, “Август у округу Осејџ” савременог америчког писца Трејсија Летса је драма о компликованим међуљудским, љубавним и породичним односима која се одвија једног августа у малом округу у Америци. Прича о мрачној историји једне породице, о женама јаке воље које је живот одвојио, а породична криза поново вратила у кућу у којој су одрасле, код проблематичне жене која их је подигла – донела је писцу Трејси Летсу, поред многобројних награда, и ону најпрестижнију – Пулицерову награду за 2008. годину, а критичари га већ пореде са Јуџин О’Нилом или Едвардом Олбијем. Комад је премијерно постављен у Чикагу, 2007. године, а одмах затим и на Бродвеју, где је имао преко 650 извођења до краја 2009. године.
Ова драма са комичним елементима са великим успехом игра се у америчким позориштима, као и у Великој Британији, Израелу, Порторику, Аустралији, Немачкој, Аргентини, Шведској, Данској, Перуу, Шпанији, на Новом Зеланду, у Холандији, Индији…
По овом комаду 2013. године снимљен је истоимени холивудски филм са Џулијом Робертс и Мерил Стрип у главним улогама, које су им већ донеле номинације за овогодишње филмске награде Оскар.

© 2009-2015 Позориште Атеље 212
Установа културе, Светогорска 21, 11000 Београд, Србија
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Продукција и подршка
ComIT