СЛАВНА ФЛОРЕНС

Редитељка:

Ђурђа Тешић

Scene Image

Аутор: Питер Квилтер

Превеле: Ђурђа Тешић, Теодора Марковић

Сценографкиња: Зорана Петров

Костимографкиња: Горица Поповић

Корепетитор: Миша Цвијовић

Организаторка: Невена Вучковић

Инспицијент: Миленко Адамов

Суфлерка: Јелена Твртковић

Играју:

Флоренс Фостер Џенкинс – ГОРИЦА ПОПОВИЋ

Козмо Мек Мун – ИВАН МИХАИЛОВИЋ

Дороти / Марија / Госпођа Вериндер Геђ – ТАМАРА ДРАГИЧЕВИЋ

О представи

СЛАВНА ФЛОРЕНС

СЛАВНА ФЛОРЕНС

Славна Флоренс, по тексту британског драмског писца Питера Квилтера, jе истинита прича о Флоренс Фостер Џенкинс, најгорој певачици на свету, која је четрдесетих година у Њујорку била омиљена музичка атракција. Флоренс Џенкинс се прославила оперском каријером, иако није умела да пева. Комад прати њен живот у време када њена каријера достиже врхунац – наступом у Карнеги холу!
Једини проблем била је чињеница што је сирота Флоренс сваку салву смеха из публике нехајно одбацивала као професионалну љубомору. Публика је била одушевљена њеним „фантастичним гласовним могућностима“ и за концерт ове сопранисткиње без трунке слуха увек се тражила карта више.
Ипак прича о Флоренс Џенкинс је топла људска прича, јер су њена огромна љубав према музици и ексцентрични ентузијазам били толико заразни да су били јачи од недостатка талента.
Овај бродвејски шоу и велики позоришни хит, први пут је изведен у Лондону, на Вест Енду 2005. године, када је био номинован за престижну „Лоренс Оливије” награду као најбоља нова комедија.

ПИТЕР КВИЛТЕР
Савремени енглески драмски писац који је, својим комадима у доброј мери „освежио“ сцене на Вест Енду и Броадвеју и чија су дела преведена на 27 језика и играна у више од 40 земаља света.
Рођен је у Колчестеру у Енглеској и дипломирао на Универзитету Лидс. Живео је 14 година у Лондону, пре него што је емигрирао на Канарска острва чији је и данас држављанин. Пише за радио, телевизију и позориште.
Почео је да пише 1998. године. Његово прво дело је женски комад „Подигни завесу“, након кога следи мјузикл „Дух из Кентервила“ по Оскару Вајлду, који је направио огроман успех у Великој Британији. Свој деби на Вест Енду имао је са поп мјузиклом „Бој Бенд“ у Гилгуд Театру. Питер Квилтер доживљава свој први интернационални успех са мјузиклом „На крају дуге“, причом о последњим месецима живота глумице Џуди Гарланд, 2005. године, за коју је добио три номинације за награду Тони.
Његов други велики хит је музичка комедија „Славна Флоренс“, која је имала је светску премијеру 2005. године на Вест Енду. Представа је номинована за престижну награду “Лоренс Оливије”, као најбоља нова комедија. Ова комична али и дирљива прича о Флоренс Фостер Џенкинс, најгорој певачици на свету, доживела је вансеријски успех у Лондону. Од тада је овај комад видело преко милион гледалаца у позороштима широм света, укључујући Кејптаун, Рим, Праг, Варшаву, Амстердам, Рио де Женеиро, Торонто, Чикаго, Мадрид, Сиднеј, Њујорк…

Захваљујемо се на несебичној помоћи Ивану Алексијевићу, Наташи Тасић Кнежевић, Вањи Трајковић и Вуку Шећеровићу.

Премијера: 03.04.2014. године