Plakat

 

Настала у копродукцији Хартефакт фонда и Народног позоришта Стерија из Вршца, према тексту Антона Павловича Чехова, у режији Андреја Носова, представа УЈKА ВАЊА се на нов и занимљив начин бави питањима лењости и конформизма, као главним препрекама сваке промене.

У овом савременом читању Ујка Вање поцртана је Чеховљева атмосфера врућине и запаре – саврешено добар изговор за не-делање. Посета власника имања, Серебрјакова, изазива лењост – сви престају да обављају уобичајене послове да би му угађали, а присуство његове жене, Јелене Андрејевне, и њена жеља за променом, терају их на преиспитивање и подсећање пропуштених шанси за бољим, испуњенијим животом.
Све се одвија у току једног дана, тако да је напетост због ишчекивања објашњења Серебрјакове посете још већа него у драми. Ликови се различито носе с професоревом посетом која је изазвала ванредно стање на имању, али углавном једва чекају да једноставно поново могу „да ручају кад и сав нормалан свет“.

Представа УЈKА ВАЊА се на БЕОГРАДСKОЈ ЛЕТЊОЈ СЦЕНИ НА ТАШМАЈДАНУ игра у следећим терминима:

07.07.2020. године у 21:00
08.07.2020. године у 21:00

У представии играју: НЕМАЊА ОЛИВЕРИЋ, БРАНKО ЦВЕЈИЋ, KАТАРИНА МАРKОВИЋ, МИНА ОБРАДОВИЋ, СТЕФАН БУНДАЛО, МОНИKА БОЛДОВИНА БУГЛЕ, ДОЈНА АНДРЕЈЕВИЋ ПЕТРОВИЋ и ЈОВАН ЈЕЛИСАВЧИЋ.

Ауторски тим представе: драматизација: Мина Ћирић, остим и сценографија: Селена Орб, музика: Драшко Аџић, извршни продуцент: Селена Плескоњић.

Kарте се могу купити на билетарници Атељеа 212 и на дан представе на Стадиону Ташмајдан од 19:00

© 2009-2015 Позориште Атеље 212
Установа културе, Светогорска 21, 11000 Београд, Србија
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Продукција и подршка
ComIT