ПРЕД СВИТАЊЕ

Редитељка:

Анђелка Николић

Лекторка: Дијана Маројевић

Драматург: Димитрије Коканов

Костимографкиња: Олга Мрђеновић

Сценографкиња: Олга Мрђеновић

Асистенткињe сценографкиње: Mиа Меденица и Итана Пејовић

Композитор: Срђан Марковић

Организаторка: Јелена Фатић

Aсистенткиња организаторке: Милица Бошковић и Арсеније Миленковић

Инспицијент и суфлер: Миленко Адамов

Играју:

Жена – Јована Гавриловић

Она – Ана Мандић

Мајка – Драга Ћирић Живановић

Брат – Дејан Дедић

Мушкарац – Урош Јаковљевић

О представи

ПРЕД СВИТАЊЕ

ПРЕД СВИТАЊЕ

Праизведба драме ’’не пре 4:30 нити после 5:00’’ Филипа Грујића, за коју је 2019. награђен на конкурсу Стеријиног позорја за најбољи оригинални драмски текст, догодиће се на сцени Mира Траиловић Позоришта Атеље 212 у режији Анђелке Николић.

Реч је о савременом драмском тексту, где аутор посебну пажњу посвећује форми текста. Главни лик, Мушкарац, се враћа из Шангаја у своју породичну кућу у Србији, где затиче остарелу Мајку, млађег Брата који је сада ожењен и има дете, упознаје Жену од свог брата која је по инерцији пристала на породични живот, и сазнаје да се његова велика љубав Она, локална фризерка, удаје за другог човека.

Kомад је заправо низ слика које иницира повратак једног члана породице у живот његове породице.Тај низ је суптилни колоплет емоција, сећања и покушавања да се изграде нове везе и можда покидају старе.

Филип Грујић је запажен драмски писац који је са претходна два комада истицан на конкурсима Стеријиног позорја, драма „ Тамо где певају “, комад „ Овде је лепо “ у режији Миље Мазарак.

Редитељка Анђелка Николић је у Позоришту Атеље 212 поставила комад Ежена Јонеска „ Макбет “ (2015) и ауторски пројекат са Миланом Марковићем „ Да нам живи, живи рад “ (2010). Анђелка Николић је до сада успешно режирала праизведе домаћих савремених писаца, а за режију комада Олге Димитријевић „ Радници умиру певајући “ добила је Стеријину награду.

Преузми Текст Представе

Аутор је сагласан да Позориште Атеље 212 може да објави драмски текст ПРЕД СВИТАЊЕ на свом сајту.

Забрањено је умножавање и сваки други облик неовлашћеног комерцијалног коришћења текста.

Аутор: Маја Пелевић bejbkojahoda@gmail.com