Борис Лијешевић и Јелена Кисловски Лијешевић

ПЛОДНИ ДАНИ

Атеље 212 у копродукцији са Културним центром Панчева

Режија: БОРИС ЛИЈЕШЕВИЋ

Драматурзи: Бранко Димитријевић и Федор Шили
Костимограф: Мина Илић
Композитор и аутор сонгова: Александар Костић
Лектор: Љиљана Мркић Поповић
Организатор: Невена Вучковић
Помоћник редитеља: Александра Јелић
Асистент редитеља: Филип Суботић
Сарадник на тексту: Богдан Шпањевић

Играју:

ИСИДОРА МИНИЋ
МИЛЕНА ПРЕДИЋ / АЛИСА ЛАЦКО
РАДМИЛА ТОМОВИЋ
БРАНКА ШЕЛИЋ
МИЛИЦА МИХАЈЛОВИЋ
НЕБОЈША ИЛИЋ
БОЈАН ЖИРОВИЋ

Инспицијент: Миленко Адамов
Суфлер: Анка Милић

ПРЕМИЈЕРА у Београду: 17. март 2012.

ПРЕМИЈЕРА у Панчеву: 19. март 2012.

Представа ПЛОДНИ ДАНИ говори о родитељском инстинкту и о томе шта се дешава када се човек нађе разапет између свог неоствареног родитељског инстинкта, између очекивања околине и неке често необјашњиве немогућности да се као родитељ оствари.
Данас када родитељ више не мора да буде и биолошки родитељ, када дете може да буде направљено од генетског материјала неких потпуно непознатих људи, када и генетика постаје тржишна роба – тешко је разабрати се у вртлогу питања о етици, идентитету, наслеђу, породици која се отварају са експанзијом репродуктивне индустрије и пронаћи прави одговор.
Како се носити са тим питањима на која нас живот не припрема и да ли одговор уопште постоји? Одговор који ова представа препознаје је Љубав. Љубав која превазилази све разлике. Љубав у којој се служи другоме. Љубав у којој нисам важан ЈА него ТИ.

СТВАРНИ ЉУДИ. СТВАРНЕ ПРИЧЕ.

Амелие76

Имала сам част да гледам премијеру представе „Плодни дани“ у суботу. И, да, и ја сам још увек под утиском и верујем да ћу још дуго бити. Постоје нека уметничка дела, књиге, позоришне представе, филмови који се баве неким проблемом, али не удју у суштину проблема и дотакну се теме само површно. А ова представа апсолутно није таква. Она се нашим проблемом бави са пуно, пуно дубоког разумевања. Хвала ти и хвала вам на томе. Ја сам поново оживела своје успомене на године борбе и свака емоција коју сам примила за време представе је била чиста и баш онаква какву сам је већ проживљавала. Ја бих волела да што више људи погледа ову представу, и нас који смо кроз ову борбу прошли или још увек пролазимо, да се сетимо да нисмо сами и да нисмо погрешни, и оних који можда у свом окружењу имају неког као што смо ми, а не разумеју га, повредјују га или му нешто замерају, а на крају и оних који можда и не знају да људи са оваквим проблемима постоје.
Хвала ти још једном и желим вам много успеха у свему!

 

© 2009-2015 Позориште Атеље 212
Установа културе, Светогорска 21, 11000 Београд, Србија
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Продукција и подршка
ComIT