Мари Џонс
ЏЕПОВИ ПУНИ КАМЕЊА

Превод: Ивана Димић

Режија: Ерол Кадић

Сценограф: Љубисав Милуновић
Асистент сценографа: Војин Бутковић
Костимограф: Ана Ђорђевић
Избор музике: Ана Ђокић
Кореограф: Душан Шида
Филм: Чеда Веселиновић

Премијера: 24.1.2004.

Играју:

НЕБОЈША ИЛИЋ (Џек Квин, Еслинг, Мики, Шин, Џон),
НЕНАД ЈЕЗДИЋ (Чарли Конлон, Симон, Клем, Фин, Каролина Ђовани, Отац Џералд, Џок Камбел, Господин Харкин)

“СЈАЈНА ПРЕДСТАВА, ОДЛИЧНЕ УЛОГЕ!”
Новости

ЏЕПОВИ ПУНИ КАМЕЊА су прича о два млада човека који у свом животу хоће да направе нешто, нешто вредно и велико, нешто што се разликује драстично од статирања у филмовима. И тако….Чарли и Џејк чекају своју шансу…Чарли би волео да прода свој сценарио, а Џејк да добије главну улогу у неком филму. Два глумца Атељеа 212 играју 13 ликова у представи о малом ирском селу у коме се снима холивудски филм! С једне стране, сељани се подсмевају Холивуду, али ипак учествују у снимању филма, јер им то доноси значајне приходе. С друге стране су фасцинирани холивудском машинеријом за производњу снова и појавом филмских звезда. Статирање у филму им разбуђује машту и ствара жељу да и сами пишу сценарија и снимају филмове. Али представа није само тужна комедија о мештанима једног сиромашог села који статирају у холивудском филму и о сукобу њихових илузија са ставарношћу. То је представа о малим и безначајним људима и о њиховој нади, нади да ће успети да промене своје мале, сиромашне и безначајне животе ако само добију праву прилику за то. „Није важно што си нико и ништа, ако добијеш шансу“ гласи прави мото ове представе. Уживаћете у овој урнебесној комедији о „судару“ Холивуда, света филмске илузије, са сиромашним житељима једног села, а највише у маестралној игри Ненада Јездића и Небојше Илића.

“ВЕШТО, НЕНАМЕТЉИВО И ЗАБАВНО!”
Глас јавности

Џепови пуни камења“ освојили награду „Лоренс Оливије“ за најбољи савремени комад у Великој Британији у сезони 2000/2001. године.

“СУДАР СВЕТОВА: СВЕТА ФИЛМСКЕ ИЛУЗИЈЕ И СВЕТА РЕАЛНОСТИ”
Ивана Димић

“САМ ЖИВОТ ПОСТАЈЕ ПРАВИ, ВЕЛИКИ И ЈЕДИНИ ФИЛМ, А СТАТИСТИ У ЖИВОТУ ПРАВЕ, ВЕЛИКЕ И ЈЕДИНЕ ЗВЕЗДЕ У ФИЛМУ КОЈИ ПРЕДСТАВЉА САМ ЖИВОТ.”
Ђорђе Лазин

[nggallery id=9]

© 2009-2015 Позориште Атеље 212
Установа културе, Светогорска 21, 11000 Београд, Србија
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Продукција и подршка
ComIT