НЕСТАЈАЊЕ

Редитељка:

Сања Митровић

Драматург: Димитрије Коканов

Сценски говор: др Дијана Маројевић

Сценографкиња: Јасмина Холбус

Костимограф: Борис Чакширан

Композиторка: Марија Балубџић

Организатор: Бошко Радоњић

Инспицијенткиња и суфлерка: Марина Вујевић

Kреативна дирекција/арт дирекција:
Милош Илић, дизајн и арт дирекција: Тара Илић, Kомпанија: ТТ9

Дизајнер светла: Игор Миленковић
Дизајнер звука: Драган Стевановић Багзи
Шминка: Дубравка Бушатлија
Фотограф: Бошко Ђорђевић
Стручни саветник – психолог и психотерапеут: Урош Антић
Продукција видео радова: ProArtInc

 

Играју:

Карло – СВЕТОЗАР ЦВЕТКОВИЋ

Вера – ДУБРАВКА МИЈАТОВИЋ

Теа – НАТАЛИЈА СТЕПАНОВИЋ

Марко – ДЕЈАН ДЕДИЋ

Ана – ЈЕЛЕНА ИЛИЋ

Алиса – МИЛИЦА ЈАНЕВСКИ

Бака/Газдарица/Катарина – БРАНКА ПЕТРИЋ

Полицајац/Дечак са екрана/Возач – ЂУРО БРСТИНА

О представи

НЕСТАЈАЊЕ

НЕСТАЈАЊЕ

Нестајање је прича о односима родитеља и деце, о положају деце у систему едукације, о свету одраслих који занемарије децу и пре свега о злостављању деце. Радња комада је смештена у интелектуалну вишу средњу класу хрватског грађанског друштва, где универзитетски професори, уметници, научни истраживачи, полиција… готово сви представници друштва учествују у колоплету интимних односа и законских преступа у злоупотреби деце. Прича паралелно прати радњу две породице, породице жртве и породице злостављача градећи тако динамичну драмску радњу богату врло снажним карактерима и сукобима, обртима и емоцијама.

Томислав Зајец један је од најистакнутијих савремених хрватских драмских писаца и драматурга, његове драме су вишеструко награђиване и извођене у Хрватској и иностранству. Зајец је професор на загребачкој Академији драмске умјетности, спољни сарадник драматург у Загребачком казалишту младих, драмски је писац, сценариста, прозни писац… Шестоструки је добитник награде за драмско писмо „Марин Држић“, као и двоструки добитник награде Марул на Марулићевим данима.

Нестајање ће бити прво извођење неког комада овог аутора у Србији.
Хрватска праизведба комада Нестајање била је недавно, у јануару ове године на великој сцени Хрватског народног казалишта у Загребу.

Сања Митровић је позоришна ауторка, редитељка, извођачица и професорка режије из Брисела. Режирала је и изводила представе широм Европе и Америке. Пројекти су јој извођени у познатим позориштима и на фестивалима: Schaubühne (Берлин), Kunstenfestivaldesarts (Брисел), Wiener Festwochen and Tanzquartier (Беч), BITEF Theatre (Београд), Theater Spektakel (Цирих), SPRING Performing Arts Festival (Утрехт)… Добитница је више признања за свој рад као што су награда Позоришног института Холандије BNG Nieuwe Theatermakers Prijs за представу Will You Ever Be Happy Again? а за исту представу номинована је за чувену Prix D’Jardin Europe.

Премијера: 27.04.2024.