НИКО НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕН И НИЧЕГА СЕ НЕ СЕЋАМО

Редитељка:

Бојана Лазић

Ауторка: Мирјана Дрљевић  

Драмазтизација: Слободан Обрадовић  

Драматург: Димитрије Коканов  

Сценографкиња: Зорана Петров 

Костимографкиња: Биљана Тегелтија Бојанић  

Композитор: Владимир Пејковић  

Сценски покрет: Дамјан Кецојевић  

Организатор: Бошко Радоњић

Асистенткиња организатора: Мина Милица Љубисављевић  

Играју:

АЛЕКСАНДРА ЈАНКОВИЋ  

БОРЈАНКА ЉУМОВИЋ

РАДМИЛА ТОМОВИЋ    

АНАСТАСИА  МАНДИЋ  

СНЕЖАНА САВИЋ 

О представи

НИКО НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕН И НИЧЕГА СЕ НЕ СЕЋАМО

|

|

НИКО НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕН И НИЧЕГА СЕ НЕ СЕЋАМО

У Позоришту Атеље 212 у Београду почињу пробе за представу Нико није заборављен и ничега се не сећамо према истоименом роману Мирјане Дрљевић у драматизацији Слободана Обрадовића и режији Бојане Лазић.

Роман Нико није заборављен и ничега се не сећамо у основи је детективски роман који прати истрагу три нестале девојке. Инспекторка Лепа Видић и сама мајка, истражујући случај несталих девојака упознаје свет њихових мајки. Тај свет блиских пријатељица из детињства уроњен је у искуства и сећања на ратну прошлост деведесетих година прошлог века. Лепа Видић у расветљавању комплексног и конкретног злочина иза садашњости, разоткрива клупко сукоба и злочина из прошлости, расветљавајући причу о друштву уопште. Периша Перишић је у поговору роман прецизно окарактерисао и као „форензику колективног памћења“.

Нико није заборављен и ничега се не сећамо је победнички рукопис конкурса издавачке куће Боока и ОТП банке за најбољи необјављени роман. Такође је био у најужем избору за НИН-ову награду, те у избору за награду Меша Селимовић.

Мирјана Дрљевић, рођена 1971. у Београду, ауторка је драме „Сан о Светом Петру Цетињском“ игране у Црногорском народном позоришту и јавно читане у Народном позоришту у Београду, као и драме „Сунцокрети“ извођене у Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу.
Нико није заборављен и ничега се не сећамо њен је дебитантски роман.

Бојана Лазић је редитељка запажене интернационалне каријере, којој ће ово бити прва сарадња са Позориштем Атеље 212.
Поред редитељке и аутора драматизације, ауторски тим представе чине композитор Владимир Пејковић, костимографкиња Биљана Тегелтија Бојанић, сценографкиња Зорана Петров, сарадник за сценски покрет Дамјан Kецојевић, а организатор је Бошко Радоњић.