ПРИСТАНАК

Редитељ:

Небојша Брадић

Ауторка: Нина Рејн

Превела: Ивана Димић

Сценографкиња: Марија Јевтић

Костимографкиња: Марина Меденица

Композитор: Зоран Ерић

Играју:

БОЈАН ЖИРОВИЋ

ТАМАРА ДРАГИЧЕВИЋ

МАРКО ГРАБЕЖ

БРАНИСЛАВ ТРИФУНОВИЋ

ЈОВАНА ГАВРИЛОВИЋ

ЈЕЛЕНА СТУПЉАНИН

СОФИЈА ЈУРИЧАН / АНИЦА ДОБРА

О представи

ПРИСТАНАК

ПРИСТАНАК

Зашто је правда слепа? Да ии је увек непристрасна? Има ли често сужене видике? То су нека од питања које поставља нови комад Пристанак.

Адвокати, који су истовремено пријатељи, заузимају супростављене стране у случају силовања. Главни сведок је жена-жртва, чији је живот наизглед веома далеко од њихових.
Међутим, турбулентна динамика и туробност њеног живота неприметно се прелива у односе између ривала на послу и пријатеља, њихове судбине се заплићу и мењају под паљбом компетитивних верзије истине.

Пристанак, моћна, болна али и забавна драма Нине Рејн, проверава доказе са сваке стране и доводи грчку богињу Немезис у савремени капиталистистички свет, да непогрешиво усмери своју праведну срџбу и подели свима оно што им припада.
Написан бритким језиком, паметан и вишеслојан комад Нине Рејн бави се актуелним темама, посебно блиским интерперсоналним односима који се преплићу и у професионалним и личним зивотима младих људи који су главни актери.

Пристанак је премијерно изведен у лондонском Националном театру 2017, да би наредне сезоне био пребачен у Позориште Харолд Пинтер на Vest Endu. .
Нина Рејн је написала и комаде: Земља тигра , Племена, Зец и Приче. Добитница је награда Ивнинг стандарда за писца који највише обећава, Драма деска и Њујоршког круга критике.

Премијера: 18.11.2021. године