СИН

Редитељка:

Ана Томовић

Превод: Ивана Димић

Драматург: Димитрије Коканов

Костимографкиња: Момирка Баиловић

Сценографкиња: Јасмина Холбус

Сценски покрет: Дамјан Кецојевић

Избор музике: Ана Томовић

Психолог, сарадница: Нина Умићевић

Организатори: Јелена Фатић / Арсеније Миленковић

Aсистенткиња костимографкиње: Соња Мркобрада

Инспицијенткиња: Милица Бошковић

Суфлерка: Анка Милић

Играју:

Николас, син – Лука Грбић

Пјер, отац – Светозар Цветковић

Ен, мајка – Исидора Минић

Софија – Тамара Драгичевић

Доктор – Бранислав Зеремски

Болничар – Реља Јанковић

О представи

СИН

СИН

Kомад „Син“ који ће бити премијерно изведен на српском језику у Позоришту Атељеу 212 у режији Ане Томовић, трећи је комад Зелерове триологији унутар које писац истражује породичне односе увек фокусирајући једног члана породице.

Флоријана Зелер , добитник је многих престижних признања за драмско стваралаштво између осталих добитник Молијерове награде.  Часопис Гардијан га је прогласио “најузбудљивијим драмским писцем нашег времена”.

Први део те трилогије је комад „Отац“, који је и најнаграђиванији Зелеров драмски текст, по ком је снимљен и филм са Ентони Хопкинсем и Оливиом Kолман у главним улогама. Други је комад „Мајка“ који је имао своју премијеру у Њујорку са Исабел Ипер и Kрисом Нотом..Његове драме се играју у Великој Британији, Немачкој, Сједињеним Америчким државама…

Kомад „Син“ пажњу усмерава на породичне односе и адолесцентску депресију сина који пати након развода својих родитеља. Писац вешто и прецизно истражује осећања својих јунака, унутрашња превирања и њихове међусобне односе.Ово ће бити прво извођење једне од његових драма у нашој земљи.

Премијера представе „ СИН “ рађена је у копродукцији БеоАрт продукције.

Премијера: 27.03.2021. године