27. oktobra 2018.

Награда за најбољу представу јубиларног, десетог издања Међународног фестивала  “ ЗАПЛЕТ 10 “ у организацији  Градског позоришта  “ Јазавац “, припала је комаду  “ Режим љубави “ по тексту Тање Шљивар, а у режији Бојана Ђорђева и извођењу ансамбла Позоришта  Атеље 212.

Ову длуку већином гласова донео је стручни жири који су чинили : Дијана Грбић, глумица, Сандра Љубојевић, глумица и Милан Ракуљ, песник и новинар “ Независних новина “.

“ Режим љубави “ врло савременим и глумачки захтевним језиком врло храбро, провокативно и бескомпромисно отворио је питања разних врста љубави у саврменом друштвеном контексту. Нагомилавање речи у изразу, често стручна или онлајн терминологија , глумцима су представљали адут на сцени, део је саопштења жирија, у којем се додаје да су моћ монолога као основе драмског текста, прецизни редитељски потези који су глумце уводили у дијалог и разиграност учинили од ансамбла породицу на сцени.

Иронично, та  “ породица “, каже даље жири, проговорила је како о моногамији и браку, тако и о целибату, прељуби и сексуално – љубавним односима који из интиме четири зида овом представом на велика врата излазе на сцену театра каквог немамо прилику да видимо сваки дан.

© 2009-2015 Позориште Атеље 212
Установа културе, Светогорска 21, 11000 Београд, Србија
+381 11 3246 146, info@atelje212.rs
Продукција и подршка
ComIT